SFÂNTU GHEORGHE, 8-10. IUNIE 2018.


În concursul ce se va desfăşura în cadrul Transylvanian BBQ Festival şi Agrofest şi pe baza regulamentului KCBS, se pot înscrie echipe alcătuite din 4 membri, reprezentate de companii care funcţionează pe teritoriul României și Ungariei. Materia primă pentru concurs vor fi asigurate de organizatori, iar ustensilele necesare vor fi asigurate de concurenţi. Pe parcursul evenimentului concurenţii îşi vor putea comercializa produsele preparate.


REGULAMENTUL CONCURSULUI

  • Termen limită pentru înscriere: 31 mai 2018, ora 24.
  • Taxa de rezervare a locului (la înscriere):

  1500 RON pentru echipe din România

    750 RON pentru echipe din Străinătate

  • Ocuparea locurilor este obligatorie până 8 iunie 2018, ora 12:00
  • O echipă concurentă poate compusă din maxim 4 membri – în timpul desfăşurării concursului, persoane din exterior nu pot fi prezente în cortul concurenţilor.
  • Durata totală a concursului 24 ore.
  • Materia primă pentru concurs vor fi asigurate de organizatori, iar ustensilele necesare vor fi asigurate de concurenţi. Echipele pot ocupa doar suprafeţele delimitate de organizatori.
  • Există posibilitate de alimentare cu apă în spaţiul de concurs. Asigurăm sursă de energie electrică pentru fiecare echipă, dar recomandăm folosirea prelungitoarelor proprii.
  • Juriul concursului este compus din 5 membri.

  Procedura de jurizare a concursului: Juriul va face o vizită la fiecare echipă concurentă şi va acorda puncte pe tot parcursul desfăşurării concursului. Pentru degustarea la faţa locului nu se acordă puncte, acestea se acordă doar la degustarea oarbă.

Categorii

Concursul se va desfășura în următoarele 4 categorii clasice KCBS BBQ:

 1. Pui (chicken)
 2. Coastă de porc (pork ribs)
 3. Ceafă de porc (pulled pork)
 4. Capului pieptului de vită (brisket)
 5. Surpriză (Mistery Box)

 

Participarea echipelor în Catagoria Surpriză (Mistery Box) este opțională, însă în cazul acesta, vă rugăm să anunțați Organizatorii la înscriere. Preparatele categoriei Surpriză vor fi la fel jurizate și premiate, însă punctajul primit nu va conta în punctajul și clasamentul final.

 

Alte informații legate de concurs:

 

Preluarea cărnii:

Carnea (pentru fiecare categorie) va fi asigurată de Organizatori.

 

 

 

Controlul cărnii:

Concursul va începe cu controlul cărnii. În această fază Juriul/Patronul KCBS va face controlul cărnii fiecărei echipe împreună cu Organizatorii.

Pui (chicken):

Pulpa superioară poate fi pregătită și prezentată pentru jurizare cu sau fără oase.

 

Coastă de porc (pork ribs):

Coasta de porc poate fi pregătită și prezentată pentru jurizare numai împreună cu oase.

 

Ceafă de porc (pulled pork):

În această categorie nu se poate concura numai cu ceafă, ceafa trebuie pregătită împreună cu spată de porc.

 

Capul pieptului (brisket):

Cele mai populare părți ale capului pieptului de vită sunt: cel subțire și cel gros, pregătite și prezentate separat.

 

Surpriză/ Mistery Box:

În această categorie echipele vor pregăti din materii prime surprize puse la desipoziție de către organizatori. Restricţiile de formă sunt mult mai reduse, practic, materiile prime se pot utiliza în mod liber, se poate folosi orice tehnică de prăjit. De asemenea, şi servirea poate fi diferită de cele 4 categorii de fond, nu este necesară prezentarea preparatelor în cutii uniforme, nepersonalizate.

Prezentarea

Produsele pregătite vor fi predate juriului în cutiile uniforme puse la dispoziția echipelor de către Organizatori (execpție face categoria Mistery box).

 

Având în vedere că juriul este compus din 6 membri, preparatele din fiecare categorie trebuie să conțină 6 porții de mâncare (de ex. în categoria Pui, vor fi predate 6 pulpe de pui inferioare).

În cazul în care o echipă pregătește într-o categorie mai multe părți, trebuie predată fiecare parte (de ex. în cazul în care în categoria Rasoul de vită echipa alege să pregătească și rasol subțire și rasol gros, trebuie să predea la jurizare 6 buc. de rasol subțire și 6 buc. de rasol gros).

Marcarea de orice fel a cutiilor, „sculptarea” cărnii, servirea preparatelor într-un fel aparte, care poate fi considerată semn, atrage după sine eliminarea/excluderea echipei din concurs. Desigur, prezentarea pe platou poate fi aparte, creativ, însă trebuie evitată transformarea cărnii în așa fel încât să fie de nerecunoscut (de ex. pulpele de pui să arate ca atare, la fel și rasolul de vită să fie de recunoscut).

Ierburi aromatice/ Salată verde

Potrivit tradiției, preparatele sunt servite pe un platou cu ierburi aromatice/salată verde, însă acest lucru nu este obligatoriu. Carnea poate fi servită și numai în sine, în cutii.

Organizatorii asigură pentru echipele concurente cantitatea necesară de ierburi aromatice și de salată verde.

Informații suplimentare

Smokere BBQ

Potrivit concepției concursului, echipele concurente participă cu smokere BBQ proprii.

 • Smokere acceptate: arzătoare cu lemn, arzătoare cu cărbune, și smokere
 • Smokere interzise: electronice, și cele care funcționează cu gaz
 • Sunt acceptate smokere care dispun de controler de flux de căldură și termometru (de ex. BBQ Guru)

 

Spațiul și infrastructura

 • Organizatorii asigură fiecărei echipe un spațiu de 4×4 m.
 • Cortul este asigurat de echipele concurente.
 • Este interzisă parcarea autovehiculelor lângă cort. Locul de parcare va fi asigurată de organizatori la cca. 100 m de la locul desfășurării evenimentului.
 • Organizatorii recomandă ca echipele să aibă stingătoare proprii.
 • Corturile aduse de echipe nu pot fi din material inflamabil.
 • Fiecare echipă răspunde de curățenia spațiului unde lucrează. Colectarea deșeurilor în mod selectiv este obligația echipei. Sacile de gunoi și transportul deșeurilor sunt asigurate de organizatori.
 • Serviciile de protecție împotriva incendiilor și de prevenire a accidentelor sunt asigurate de către Organiatori pe durata evenimentului.

 

 

 

 

 

 

Predarea preparatelor/ Turn-in times

Preparatele vor fi predate duminică, 10 iunie la următoarele ore:

 • Pui: 12:00 +/- 5 minute
 • Coastă de porc: 12:30 +/- 5 minute
 • Spată de porc: 13:00 +/- 5 minute
 • Rasol de vită: 13:30 +/- 5 minute
 • Mistery box: 14:00 +/- 5 minute

 

Câștigătorii

Juriul va anunța clasamentul și va acorda premii în fiecare categorie, iar campionul absolut al concursului va fi dat de punctajul total obținut la fiecare categorie.

 

Important:

Vânzarea de preparate BBQ este permisă pe toată durata Festivalului, însă participanții sunt rugați să pună spre vânzare numai preparate care au fost pregătite cu tehnica BBQ.

 

Orar de vânzare preparate BBQ:

 • Vineri: 12.00 – 23.00
 • Sâmbătă: 9.00 – 23.00
 • Duminică: 9.00 – 21.00